Владимир Александров получи престижното отличие Кмет на гражданите в национален конкурс
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Октомври 2024 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Александров получи престижното отличие Кмет на гражданите в национален конкурс

/КРОСС/ Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров е „Кмет на гражданите". Той спечели престижната награда в националния конкурс „Кмет на годината 2024" в категория Малка община с 1229 гласа.

„Изключително съм развълнуван, че в рамките на първия си мандат печеля мечтата на всеки един български политик - доверието на гражданите. Етрополе извоюва много, върна Общината на гражданите. Благодаря на всички свои съграждани за вота, който са дали и затова, че аз и екипът ми сме оценени за усилията, които полагаме ежедневно. Благодаря на моят екип, защото без тях нямаше да съм на тази сцена. Най-вече благодаря на моето семейство, защото е трудно да се балансира именно между тези три благодарности - екип, граждани и семейство", заяви инж. Владимир Александров.

Етрополе за първи път има кмет, който е награден в национален конкурс и дейността му е призната и забелязана в цялата страна. Конкурсът се организира за 12-а поредна година, а победителите се избират чрез онлайн гласуване, като тази година своят вот са дали над 70 000 души. Престижното място на инж. Александров надминава с два и три пъти по брой гласове неговите конкуренти в другите две категории общини - средна и голяма община.

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова поздрави наградените кметове и им припомни, че конкурсът „Кмет на годината" не е просто обикновена церемония. Това е церемония на успеха, защото когато кметовете и местната власт успяват, успяваме всички ние, българите. Тя отбеляза още, че в България най-трудно се печелят кметски избори, но всъщност най-трудното започва, когато изборите са спечелени. „С какъв екип ще работи е гаранция за успеха Ви и за това дали сте намерили верния компас, за да работите за най-важните политики, които очакват хората."

По думите на Йотова клишето, че кметовете са най-близки до гражданите, е точно така. Коментира, че когато нещата не вървят, винаги виновен е кметът. Когато има успех обаче хората не го оценяват.

Колкото и церемонии да има, най-важна е оценката на хората, защото става дума за техния личен живот."

Церемонията по награждаването на победителите в националния конкурс „Кмет на годината 2024" ще бъде излъчена на 1 ноември от 22:00 ч. по БНТ 1.