Последен епизод от „кастингите на тъмно“ в „Гласът на България“ и нов етап „акапела надпяване“ – тази неделя от 20:00 ч. по bTV
Секция: Шоубизнес
18 Октомври 2024 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последен епизод от „кастингите на тъмно“ в „Гласът на България“ и нов етап „акапела надпяване“ – тази неделя от 20:00 ч. по bTV DARA, Мария Илиева, Графа и Иван Лечев са изправени пред тежък избор с кои 12 певци в отборите си да продължат напред към „вокалните двубои“ следващата неделя

/КРОСС/ Предстои последният изключително вълнуващ епизод от „кастингите на тъмно" в сезон 11 на „Гласът на България" - тази неделя от 20:00 ч. по bTV. В него треньорите ще трябва да се спрат на 12-те участници в отборите си, с които да продължат напред към следващия още по-емоционален етап в музикалната надпревара - този на „вокалните двубои". Единствено изпълнителите, получили „супер пас бутон" от четиримата треньори, имат „имунитет" и няма да участват във „финалната селекция", а ще стъпят на сцената направо във „вокалните двубои", които започват следващата неделя.

След като чуят и последната „порция" гласовити кандидати в неделя, DARA, Мария Илиева, Графа и Иван Лечев ще бъдат изправени пред изключително напрегнат и много важен избор. Те ще трябва да прегледат за последно всички певци, които са приели в отборите си до този момент, и да сведат бройката им до 12 най-добри и с потенциал за победа сред тях. Във „финалната селекция" в края на епизода треньорите ще разделят отборите си на две групи - на певци, с които със сигурност искат да продължат напред, и останалите, които ще трябва да се състезават помежду си, за да запазят мястото си в отборите. В новия етап „акапела надпяване" всеки от състезаващите се участници ще има една минута, за да изпълни „акапелно" и възможно най-завладяващо песен по свой избор пред треньора и конкурентите си. Само тези, които успеят да докоснат с изпълнението си своя треньор, ще продължат в надпреварата за титлата „глас на България" за 2024 г. и наградата от 50 000 лв.

Много специална и докосваща изненада за семейството си ще направи участничка, част от хора „Мистерия на българските гласове", чийто глас звучи в саундтрака на филма „Борат 2" с актрисата Мария Бакалова. Също така, тя е делила и една сцена с рок звездата Крис Корнел и с неповторимата Лиса Джерард от "Dead Can Dance", а ще успее ли да развълнува с изпълнението си както близките си, така и треньорите - зрителите ще разберат в неделя вечерта.

Щастливо разведен самоук музикант, истински римски гладиатор, баскетболист и сенатор, както и TikTok звезда, поощрена от последователите си да се яви в шоуто, ще завладеят с гласовете, страстта и настроението си голямата сцена на „Гласът на България". В новия епизод в неделя ще блеснат участници, които са чакали цели пет години, за да се явят в шоуто, и такива, които идват със специална мисия - да споделят лична история за тормоз в училище и да вдъхнат кураж на децата да не се предават пред трудностите.

„Акапелата е голямо предизвикателство - нека да пеят „като за последно" и с цялата си душа!", ще бъде съветът на треньорите преди може би най-напрегнатия момент в надпреварата досега. „Акапела надпяването" и изборът, който следва след него, ще бъде изключително труден и тежък не само за самите участници, но и за всеки от треньорите.

Как ще изглеждат отборите, с които треньорите ще влязат в следващия решителен етап на „вокалните двубои" още следващата неделя - ще стане ясно на финала на епизода тази неделя от 20:00 ч. по bTV.

Всичко ново и интересно около звездните треньори и талантливите участници можете да следите в страницата на в „Гласът на България" в btv.bg и в официалния Viber канал на предаването, а всеки понеделник и в подкаста „Гласът зад кадър" с водещ Петя Дикова.