Hyundai разкрива обновената си SUV гама на Автосалон София 2024
Секция: Автомобили
18 Октомври 2024 21:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hyundai разкрива обновената си SUV гама на Автосалон София 2024 Празнува 20-годишнина на най-продавания си модел – Hyundai TUCSON

/КРОСС/ Hyundai представя обновената си гама автомобили на автомобилно изложение в София през 2024 г., подчертавайки ангажимента си да предоставя високо качество на достъпна цена. Обновената гама на марката за 2024 г., с основен акцент върху SUV моделите, подчертава отдадеността на Hyundai да задоволява разнообразните нужди и вкусове на своите клиенти.

На тазгодишното изложение специално внимание ще бъде отделено на две от най-популярните SUV предложения на марката - Hyundai SANTA FE и Hyundai TUCSON. Тези модели съчетават модерни технологии, комфорт и сигурност.

Обновеният SANTA FE за 2024 г. ще се представи с нов, дързък дизайн и подобрена функционалност, докато юбилейният TUCSON ще отпразнува 20 години от лансирането си с нова, юбилейна версия, отличаваща се с ексклузивни детайли в интериора и екстериора.

Това съчетание и благодарение на интелигентните системи за сигурност и ефективни хибридни задвижвания, ги прави идеални както за градско шофиране, така и за приключения на открито.

Обширната гама на Hyundai за 2024 г. допълнително засилва обещанието на компанията да предлага автомобили, които отговарят на променящите се потребности на съвременните потребители. С възможности за всеки стил на живот - от семействата, които търсят пространство и комфорт, младите градски хора, за които динамиката, дизайнът и свързаността са водещи, до ентусиастите, които търсят най-новите технологични иновации в автомобилната индустрия. Hyundai предлага модели с най-съвременни системи за сигурност, свързаност и автономно шофиране, които превръщат всяко пътуване в уникално преживяване.

„Нашата гама за 2024 г. представлява най-доброто от това, което Hyundai може да предложи - пълен спектър от автомобили, създадени с мисъл за нашите клиенти", заяви Камен Илчев, Оперативен директор в Индустриал Комерс КО, официален дистрибутор на марката за България. „В основата на това представяне стои нашият ангажимент към качеството и иновациите. Ние предлагаме не само разнообразие от модели, но и практични решения за всяка потребност - от традиционни SUV-ове до електрически и хибридни автомобили. Hyundai винаги поставя клиента в центъра на всичко, което правим, и това ясно личи в представената тук гама. Сигурни сме, че всеки, който се докосне до нашите автомобили, ще намери това, което търси в един от нашите модели. "

Акцентите в експозицията на Hyundai на Автомобилен салон включват:

Изцяло нов Hyundai SANTA FE: Напълно промененият SANTA FE съчетава комфорт, изтънченост и първокласни характеристики, предлагайки идеален избор както за семейства, така и за любителите на приключения на открито.

Петото поколение на модела предлага водещи в класа си богат набор от функции, насочени към едно по-комфортно усещане. Премиум функциите включват релаксираща седалка с опора за краката, двойно безжично зареждане за смартфони, панорамен извит дисплей, дигитално огледало за обратно виждане и др.

С по-дълго междуосие, изцяло новият SANTA FE предлага водещо в класа вътрешно пространство. Напълно сгъваемите седалки на втория и третия ред създават подобно на тераса пространство, а максималният обем на багажника е до 2 032 л. Усещането за простор и връзка с природата се подсилва от светлината, която влиза в обширното вътрешно пространство. Силно първо впечатление правят H-образните предни и задни светлини и допринасят за едно отличително присъствие на пътя.

Hyundai SANTA FE се предлага в хибриден и плъг-ин хибриден вариант на задвижване с мощност до 250 к.с.
Специален пакет Calligraphy, който още по-силно подчертава изискания и първокласен образ на модела. Дизайнът в този пакет е вдъхновен от корейските традиции в изработката на черно мастило и калиграфията - изкуството на красивото писане.

Новият Hyundai TUCSON: С дръзкия си външен вид и усъвършенстваните си функции TUCSON е универсален, ефективен и технологичен SUV, който предлага водещо за сегмента богато оборудване.

С елегантен и модерен външен вид, TUCSON разполага с освежен облик, който започва с нови брони отпред и отзад, както и нови предпазни кори. Разпознаваемият дизайн на „ангелско крило" отпред е променен с по-големи дневни светлини, запазвайки ефекта на полуогледалото. Отвътре новият TUCSON издига комфорта и удобството до нови висоти, въвеждайки набор от актуализации за подобряване на изживяването в автомобила за водача и пътниците. Освен седалките и централната тапицерия на вратите, интериорът е напълно преработен, включително арматурното табло, централната конзола, волана и централният подлакътник.

С ново, юбилейно издание, Hyundai отбелязва 20 години на европейския пазар на най-продавания си SUV - TUCSON . От лансирането си през 2004 г., повече от два милиона бройки са продадени само в Европа и неслучайно през 2022 година е най-продаваният SUV в Европа. Над 7 милиона са продадените автомобила глобално.

Юбилейният модел ще бъде предлаган в нов и разпознаваем цвят- Pine Green Matte, съчетан с интериорен пакет от черна кожа и велур с шевове в същия тъмнозелен оттенък. Екстериорът ще включва специално покритие на 19-инчовите алуминиеви джанти в Satin Dark Grey, черни корнизи за отваряне на дневна светлина (DLO) и черни огледала на вратите.

Моделът ще предложи няколко специални елемента: на предните облегалки за главата и праговете на вратите ще бъде добавено лого за 20-годишнината, а на багажника ще бъде разположена юбилейна значка.

Иновативното присъствие на Hyundai в света на електрическите автомобили също заема ключово място в експозицията на Автосалон София 2024. Компанията се утвърждава като лидер в областта на електрическата мобилност, като предлага гама от модели, които отговарят на нуждите на всеки съвременен потребител.

Всички модели от електрическата ни гама предлагат и иновативната функция Vehicle-to-Load (V2L). С нея свободно може да захранвате всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг, докато сте в движение или на място.

С модели като IONIQ 5, IONIQ 5 N и IONIQ 6, Hyundai демонстрира ангажимента си към бъдещето на електрическата мобилност.

Серията IONIQ предоставя впечатляващ пробег с едно зареждане, ултра бързо зареждане и интелигентни системи за управление на енергията. Hyundai доказва, че електрическите автомобили могат да бъдат не само устойчиви, но и достъпни и практични за ежедневна употреба.

И трите модела, IONIQ 5, IONIQ 5 N и IONIQ 6, са носители на престижни награди за Световен автомобил на годината, подчертавайки техните изключителни качества и иновации. Освен това, IONIQ 6 спечели и наградата за Електромобил на годината в България, утвърждавайки се като предпочитан избор за потребителите, търсещи екологични и високоефективни автомобили.

Най-новият член на семейството електрически автомобили на Hyundai - INSTER, се очаква да пристигне в България през декември месец, само 2 месеца след старта на производството на модела в Корея.

Този субкомпактен електрически автомобил може да се похвали с водещ в сегмента пробег и усъвършенствани технологии, характерни за по-горните сегменти.

LED дневни светлини, двутонално купе, 10,25-инчов цифров клъстер и пробег до 360 км са само част от предимствата на Hyundai INSTER.

Интериорът на INSTER предлага гъвкавост и простор. Всички седалки могат да се сгънат, включително и седалката на водача, осигурявайки място според моментните нужди на клиентите.

Оборудван с 42 кВтч батерия като стандарт, INSTER се предлага и с Long-Range 49 кВтч батерия като опция. И двата модела се задвижват от един двигател, който доставя 71,1 кВ (97 к.с.) в базовия вариант и 84,5 кВ (115 к.с.) в Long range версията. И двата варианта предлагат 147 Нм въртящ момент.

С водещ в сегмента прогнозиран пробег от 360 км (WLTP) с едно зареждане за модела Long-lange, INSTER предефинира възможностите на малък градски EV, осигурявайки впечатляваща гъвкавост с прогнозна консумация на енергия от 15,3 кВтч/100 км ( WLTP).

Наред с големия пробег и бързото зареждане, INSTER предлага най-пълния технологичен пакет в сегмента, включително функции като Advanced Driver Assistance System (ADAS), Система от камери с висока резолюция за изобразяване на 360 градусов обзор около автомобила (SVM), Система за следене мястото зад автомобила с аварийно спиране (PCA-R), Система за следене на сляпата зона (BVM) и Асистент за избягване на челен сблъсък.

Hyundai INSTER в България се предлага на атрактивната цена от 50 000 лв с ДДС.

С тази електрическа гама Hyundai затвърждава позицията си като водеща марка, която предлага достъпни иновации, отговарящи на нуждите на съвременните и бъдещи потребители.

С участието си на Автосалон София 2024, Hyundai затвърждава своята роля като иновативен и достъпен лидер в автомобилната индустрия. От премиум SUV модели като SANTA FE и TUCSON, до авангардните електрически автомобили IONIQ, Hyundai показва, че бъдещето на мобилността е достъпно за всички. Със своята обновена гама за 2024 година, марката предлага комбинация от качество, технологии и устойчивост, която отговаря на нуждите на всеки клиент.