Зам.-министър Димитър Недялков откри „Автомобилен салон София 2024"
Секция: Автомобили
18 Октомври 2024 19:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Димитър Недялков откри „Автомобилен салон София 2024"

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков откри най-голямото автомобилно изложение в Европа тази година "Автомобилен салон София 2024". Той заяви, че с откриването на 26-ия поред автомобилен салон в България страната ни се утвърди като домакин на едно от най-престижните събития в автомобилната индустрия.

Заместник-министър Димитър Недялков посочи, че част от политиките на Министерството на транспорта и съобщенията са свързани с насърчаване използването на чисти превозни средства, както и ограничаване негативното въздействие на транспорта върху околната среда и здравето на хората. „За да постигнем тези цели завишихме нивото на контрол в пунктовете за технически прегледи и ограничихме възможността да се извършват фиктивни замервания на вредните емисии", подчерта заместник-министърът.

Димитър Недялков изтъкна, че от съществено значение е повишаването на сигурността и безопасността на участниците в движението, като тази цел до голяма степен се постига с внедряването на съвременни системи и технологии за безопасност в автомобилите.

Участие в официалното откриване взеха и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев, Андрей Новаков, член на Европейския парламент и на Комисията по транспорт и туризъм, управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Александър Костадинов и изпълнителният директор на асоциацията Таня Груева.

„Автомобилният салон София 2024" се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и ще се проведе от 18 до 27 октомври в Интер Експо Център. Автомобилният салон е едно от най-значимите изложения и е част от календара на Международната организация на автомобилните производители (OІСА), което го поставя на нивото на най-престижните автосалони в света, като тези в Париж, Детройт, Токио и др. По време на изложението ще бъдат представени повече от 60 фирми и световни автомобилни марки на обща площ над 12 000 кв. м.