Харис и Тръмп се обвиниха взаимно, че нямат достатъчно сили, за да заемат президентския пост
Секция: СВЯТ
19 Октомври 2024 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Харис и Тръмп се обвиниха взаимно, че нямат достатъчно сили, за да заемат президентския пост

/КРОСС/ Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис постави под съмнение физическата издръжливост на своя опонент от Републиканската партия на изборите на 5 ноември Доналд Тръмп, докато и двамата проведоха предизборни мероприятия в оспорвания щат Мичиган, предаде Ройтерс. Агенцията допълни, че Тръмп е отговорил, посочвайки демонстрираната от него енергия по време на предизборната кампания. 

Харис, която навършва 60 години в неделя, заяви пред репортери, че 78-годишният бивш президент Тръмп пропуска интервюта, защото е уморен и е пропуснал шанса си за втори мандат. 

„Това трябва да ни загрижи. Ако не може да се справи с тежките условия на предизборната кампания, как ще се справи с работата си?", заяви тя пред репортери преди митинг в град Гранд Рапидс в Мичиган.    

Тръмп, който пристигна на предизборно събитие в Детройт, отново в Мичиган, отхвърли твърденията на Харис.

„Изминах 48 дни без почивка. Не съм изобщо уморен. Всъщност съм въодушевен. Знаете ли защо? Разбиваме я в социологическите проучвания, защото американският народ не я иска", заяви той. 

Тръмп посети свой предизборен щаб в Хамтрамк, където беше похвален от първия кмет мюсюлманин на предградието на Детройт Амер Галиб. Тръмп се стреми да получи подкрепата на американците от арабски произход в Мичиган, които са недоволни от демократите, вицепрезидента Харис и президента Байдън заради американската подкрепа за Израел в конфликта в ивицата Газа. 

„В крайна сметка искаме едно и също нещо. Искаме мир в Близкия изток. Ще получим мир в Близкия изток. Ще се случи много бързо. Ще се случи с правилното ръководство във Вашингтон", заяви Тръмп, но без да даде подробности. 

Щатът има около 8,4 милиона гласоподаватели и има решаващо значение за изборите тази година. Харис и Тръмп водят ожесточена битка за гласовете на жителите му от арабски произходи, възрастните хора, профсъюзите и работническата класа.

Същевременно проучванията на общественото мнение показват изключително малка разлика между Харис или Тръмп в Мичиган и другите „колебаещи се" щати.