Андре Токев: Ако ги няма грешките, няма как да се научим и да имаме опит
Секция: Коментари
19 Октомври 2024 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андре Токев: Ако ги няма грешките, няма как да се научим и да имаме опит

/КРОСС/ Не бях ядосан, когато влязох в затвора. Там видях по друг начин моя живот и този на хората с тежки съдби. Взел съм си поуките от грешките, казва Андре Токев за преломния момент в живота си.

Той беше арестуван, след като е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта в края на 2021 г. В началото на януари 2022 г. шеф Токев призна вината си и влезе в затвора след сключено споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския районен съд.

Случилото се прави семейството му по-сплотено и задружно.

„Вътре видях другата страна на живота, Там има и хора, които не познават друго, някои правят неосъзнато нещата, защото от малки са научени така да живеят. Много обичах да им готвя и да им покажа, че може и с продуктите, които имат там, да се правят вкусни неща. А след като излязох, не се страхувах, хора дори ме поздравяваха, че си излежах присъдата", казва готвачът.

Готвенето за него е хоби, неговото царство. „Затова се научих по-добре да разпределям свободното си време. Винаги съм искал да и сега се научих да имам търпение", казва Токев.

От три ресторанта му остава само един заради пандемията. Но работата никак не е по-малко. С нови сили и осъзнати грешки той издава и книга, в която казва, че да сбъркаш не е страшно, ако си вземеш поука.

„Ако ги няма грешките, няма как да се научим и да имаме опит. От малки ни учат да се страхуваме от тях,  но не бива", каза още Токев.

бТВ, „Тази събота"