Започна сезонът на зимните гуми
Секция: Автомобили
19 Октомври 2024 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна сезонът на зимните гуми

/КРОСС/ По нашите географски ширини дойде времето за смяната на автомобилните гуми. С наближаването на зимните месеци е важно да се погрижим за безопасността си на пътя.
Благовеста, която редовно сменя гумите си, използва времето в сервиза продуктивно. „Не е най -любимото ми занимание, но не е нещо което представлява особено голям проблем за мен. Използвам времето, за да се чуя с близки или да направя няколко служебни разговора", разказва тя.

Времето за смяна на гуми е между 30 и 40 минути. „Гумата може да бъде жива от мин до 5 години зависи как я експатрирате. Случвало се е хора да късат гума в момент, в който излизат от сервиза", обясни още Благовеста.

Смяната на гумите е не само въпрос на удобство, но и на безопасност. „Законът в България изисква от 15 ноември да караме гуми с дълбочина не повече от 4 мм, обаче не споменават, че трябва да бъдат зимни гуми, защото лятната с дълбочина от 4 мм не би ви свършила работа при ниски температури под нулата. Не съветвам да се карат летни гуми през зимата, защото е опасно", казва търговският представител Марин Сираков.

Редовната поддръжка, проверка на налягането и изборът на правилния тип гуми могат да направят пътуването не само комфортно, но и безопасно.

„Преди да пътуваме на дълъг път винаги е хубаво да си погледнем гумите и да проверим нивото на налягането на гумите, защото това също е много важно нещо а хората не го поглеждат а това играе много голяма роля в стабилността и поведението на автомобила", обяснява състезателят Жорж Илиев.

Времето за смяна на гуми настъпи, побързайте за да не чакате на опашка.

Източник: Нова телевизия