Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия „Европа на суверенните нации“
Секция: ПОЛИТИКА
19 Октомври 2024 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия „Европа на суверенните нации“

/КРОСС/ Това стана ясно на съвместна пресконференция на председателя на "Възраждане" - Костадин Костадинов, Рене Ауст - председател на най-новата група в Европейския парламент - "Европа на суверенните нации", и евродепутатите Станислав Стоянов и Рада Лайкова.

"Нашият проект е с дългосрочна перспектива. Амбицията ни е да растем, да привличаме и други членове в организацията и да станем първи политически сили в нашите държави. Една от основните точки в съвместната ни работа е, че работим като партньори и сме равнопоставени в начинанието. Искам да изразя пълна подкрепа за г-н Стоянов като бъдещ председател  на „Европа на суверенните нации". Уверен съм, че нашият проект ще расте. Пожелавам на „Възраждане" голям успех на предстоящите избори, уверен съм, че ще го постигнете и ще изненадате всички.", каза Рене Ауст по време на пресконференцията, част от визитата му в София.

Според Костадинов напълно логично „Възраждане" получава председателското място. Той заяви, че "Възраждане" и  "Алтернатива за Германия" имат най-много представтели в новата парламентарна група, където работят като партньори и изборът на Станислав Стоянов за председател още по-добре ще консолидира всеки един от тях.

Освен България и Германия, в новата европейска политическа партия „Европа на суверенните нации" има представители и на Франция, Полша, Унгария, Словакия, Литва, Чехия, Нидерландия, водят се преговори за разширяване.

Станислав Стоянов уточни, че изборът на ръководство на партията ще е факт до няколко седмици, а Рене Ауст добави:

 „Това е проект на разума. Ключът в него е всяка нация да може да защитава своите суверенни интереси, но където има общи - да работим заедно."
Той  изрази  и увереност в успеха на „Възраждане" на изборите на 27 октомври.
"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината! Купуването и продаването на гласове е престъпление!