Пуска се движението при детелината на бул. „България“ в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2024 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пуска се движението при детелината на бул. „България“ в София Въпреки че от СО не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите, удобството на гражданите е най-важно

/КРОСС/ Пуска се движението при детелината на бул. „България". Въпреки, че от Столична община не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите, удобството на гражданите е най-важно.

АПИ обръща внимание, че липсват ограничители против сблъсък в зоната на опорите на мостовото съоръжение, както и на рамка, която да ограничава преминаването на моторни превозни средства с висок габарит. Мерките са предписани в поръчания от самата Столична община на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) проект за временно укрепване на съоръжението.

АПИ е готова да съдейства на Столична община с експертно мнение за подобряване сигурността покрай съоръжението. АПИ очаква в рамките на следващата седмица СО да реализира тези защитни мерки около съоръжението, и да изпрати покана за комисия, с която АПИ, СО и СДВР да приемат времената организация на движението, с което да се узакони отварянето на пътя под моста. С тези действия ще се реши проблема и ще се улесни трафикът и пътуването на столичани.

Обръщаме внимание, че позицията на АПИ е публикувана вчера, в 19:48 часа, много преди коментарите на Столична община.

Пресцентър АПИ