Руските миротворци имат данни за подготовката от забранената в Русия групировка "Джабхат ан Нусра" за провокации в Сирия с токсични вещества
Секция: Русия
20 Октомври 2024 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските миротворци имат данни за подготовката от забранената в Русия групировка "Джабхат ан Нусра" за провокации в Сирия с токсични вещества

/КРОСС/ Руските миротворци са получили информация за подготовката от забранената в Руската федерация групировка "Джабхат ан Нусра" за провокации в Сирия с използване на токсични вещества.

Това съобщaва в събота ТАСС, като цитира заместник-началника на Руския център за помирение на враждуващите страни (ЦПВС) в Сирия капитан 1-ви ранг Олег Игнасюк.

"Според наличната информация терористите планират, заедно с членове на псевдохуманитарната организация "Бели каски", да организират използването на токсични вещества в населени места в южната част на зоната за деескалация на Идлиб, за да обвинят сирийските правителствени сили. за извършване на безразборни атаки и използване на токсични вещества срещу цивилни", каза той Игнасюк.

Припомняме, че Русия редовно заедно с постиженията си срещу групировките, враждебни на режима на Башар Асад, критикува и действията на Запада като опасни нарушения.

Много често случаите са подобни.