Две европейски столици влизат в битка за милиони
Секция: Шоубизнес
20 Октомври 2024 20:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две европейски столици влизат в битка за милиони

/КРОСС/ В последните седмици два европейски града влязоха в люта битка за милиони. Париж и Рим спорят къде да продължи култовият сериал "Емили в Париж". Според френския президент Еманюел Макрон мястото на Емили е в Париж, кметът на Рим обаче очаква младата дама отново в Рим.

Емили Купър е най-добрата посланичка на Франция, категорични са тук, в страната. За последните 4 години, от началото на сериала, рейтингът на Франция и французите е скочил двойно в позитивна посока. Над 54% процента от феновете на сериала мечтаят да заживеят във Франция. Страната и сега не страда от липса на туристи, със своите почти 90 милиона посетители годишно, но се оказва, че и Емили помага за това - всеки втори посетител в Париж е гледал сериала.

Благодарение на филма Париж отбелязва и огромен ръст в търсенето на недвижими имоти. Идеализираната визия на Париж се харесва особено на англичаните. Онлайн търсенето на апартаменти само от Великобритания се е увеличило с 1416% след старта на третия сезон. Да не говорим за модната индустрия и скока в продажбите на всеки продукт, дреха или аксесоар, с който Емили се появи във филма.

Разбираемо защо мястото на снимките се превърна в ябълка на раздора между Париж и Рим. Реагираха директно от Елисейския дворец. Президентът Макрон заяви, че ще се бори упорито Емили да остане в Париж, защото филмът в Рим - няма да има смисъл. Съпругата на Макрон - Брижит също застана зад каузата като дори се снима в един от епизодите, а ответната реакция не закъсня. Кметът на Рим призова Макрон да се по успокои и да остави Емили сама да избере с думите " не можеш да контролираш сърцето".

Спорът между кмета на Рим и френския президент всъщност само радва авторите и продуцентите на сериала, които още преди да са започнали снимки вече потриват ръце, че им се вдига рейтинга. Вечният град е един музей на открито с всичко, което предлага Париж, мода, световна кухня, вино и „любов във въздуха". Рим е секси и го видяхме с „Яж, моли се и обичай" с прекрасната Джулия Робъртс.

В последните епизоди Емили и героите от сериала вече показаха , разкоша на римския пейзаж, пиха типичния италиански коктейл „Аперол Сприц" и разходиха блестящи тоалети. Така както Емили вдигна туризма в Париж преди Олимпиадите, кметът на Рим очаква това да стане се случи и с римската версия още догодина.