Дари кръв на Фестивал на Дълголетието
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2024 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дари кръв на Фестивал на Дълголетието

/КРОСС/ Българска организация за доброволно кръводаряване БОДК/BOVBD става част от Forever Young: Фестивал на Дълголетието с информационна кампания и акция за кръводаряване.  

На 26 октомври 2024 година първият по рода си форум за превенция и здравно образование в България ще посрещне 20+ водещи здравни eксперти и ще предостави 25+ образователни лекции и панели. Участниците в събитието ще научат кои са най-новите научни методи за забавяне на стареенето и удължаване на продължителността на живота.

По време на събитието ще има възможност да се получи актуална и точна информация за важните неща, свързани с кръводаряването - безопасност; предпоставки и противопоказания; възможните решения, ако ние или наш близък имаме нужда от преливане на кръв и се налага да търсим кръводарители; опасностите и рисковете на платеното кръводаряване и мн.др.

Като част от събитието, БОДК ще проведе и Акция за доброволно кръводаряване, със съдействието на НЦТХ. Всеки, който има възможност и желание ще може да се включи и да помогне за спасяването на човешки живот!

Акцията ще се проведе между 9:30 и 13:30 ч. в София Тех Парк, Иновационен център „Джон Атанасов" на Forever Young: Фестивал на Дълголетието. Регистрацията за акцията вече е отворена тук. Повече информация ще можете да получите от Facebook страницата на събитието или на сдружението: БОДК/BOVBD.

По време на форума ще има възможност за достъп и до системата за взаимопомощ „Дари кръв - помогни или намери mомощ", на която БОДК е създател, собственик и администратор - с първото по рода си за България мобилно приложение, което позволява регистрация както на кръводарител, така и на нуждаещ се от кръв, напълно безплатно в цялата страна.

Фестивал на Дълголетието www.longevityfest.net

Мобилно приложение Дари Кръв