Арестуваха българин за участие в схема за нелегално осиновяване на деца в Гърция
Секция: СВЯТ
20 Октомври 2024 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха българин за участие в схема за нелегално осиновяване на деца в Гърция Намирал бременни жени, готови да дадат децата си за осиновяване срещу заплащане

/КРОСС/ При рутинна проверка на личните документи на хора в центъра на Атина полицията е арестувала 30-годишен българин.Той е бил издирван за участие в схема за нелегално осиновяване на български деца в Гърция, съобщи БНР. По данни на полицията е съучастник в поне шест случая на незаконно осиновяване.

Мъжът е бил част от престъпна мрежа. Намирал в България бременни жени, готови да дадат децата си за осиновяване в Гърция срещу заплащане. Според разследването арестуваният българин е получавал над 10 хиляди евро за посредничеството между майките и мрежата от лекари и адвокати, която узаконявала осиновяванията. "Цената вече прехвърля 30 хиляди евро за бебе", казаха разследващите от отдела за борба с трафика на хора.

Арестуваният българин, за когото има неоспорими доказателства, че е получавал пари за продажба на деца, е предаден на прокуратурата, съобщават полицаите.

Източник:БНР