МРРБ: Водещото в работата на всички институции е спазването на законите и грижата за гражданите
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2024 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МРРБ: Водещото в работата на всички институции е спазването на законите и грижата за гражданите Ние сме експерти и нашият приоритет остава ясният ангажимент към общественото благо и правото на всеки гражданин да живее в удобна и безопасна среда

/КРОСС/ Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) категорично заявява, че водещото в работата на всички институции е спазването на законите и грижата за гражданите, с особено внимание към осигуряването на тяхната безопасност.

Неприемливо е г-н Терзиев да демонстрира поведение, което показова, че е заложник на политическите интереси, вместо да поставя на първо място обществените нужди и сигурността на гражданите.

В тази връзка припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) още вчера 19 октомври 2024 г., след извършени многократни проверки и обстойни анализи, обяви на сайта си, че пуска движението при детелината на бул. „България". „Въпреки, че от Столична община не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите, удобството на гражданите е най-важно", се казва още в съобщението на АПИ. Също така обявиха, че Агенцията е готова да съдейства на Столична община с експертно мнение за подобряване сигурността покрай съоръжението.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура" ще продължат да изпълняват съвестно своите задължения, ангажирани изцяло с осигуряването на безопасността на гражданите и развитието на инфраструктурата в страната. Няма да позволим политически да се злоупотребява с името на министерството и на АПИ. Ние сме експерти и нашият приоритет остава ясният ангажимент към общественото благо и правото на всеки гражданин да живее в удобна и безопасна среда.