Сигнал за домашно насилие: 19-годишно момиче е отвлечено и бито от бивш приятел
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2024 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сигнал за домашно насилие: 19-годишно момиче е отвлечено и бито от бивш приятел

/КРОСС/ Нов сигнал за домашно насилие - 19-годишно момиче от Кресна твърди, че е отвлечено и жестоко пребито от своя бивш приятел.

Ивана Симова се прибира от Лондон в къщата на баба си в Кресна миналата сряда. Същият ден в дома й бившият й приятел я напада пред очите на 76-годишната й баба и братовчедка й, разказва тя.

След побоя мъжът я качва насила в автомобила си и я отвежда в гориста местност край града.

Когато той ме свали от колата, боят започна с два изключително силни шамара, от които ми причерня и паднах на земята. И започна с много силни удари, с юмруци, с телефона, с ръце... по моята глава. Аз се опитах да се предпазя по някакъв начин и му повтарях, че ме боли главата, да спре, разказва момичето.

Ивана твърди още, че преди да си тръгне от мястото, мъжът се е опитал да я блъсне с колата си. Разказва още, че се е чувствала безсилна и е очаквала бившият й приетел да я убие.

След като вижда как 19-годишното момиче е качено насила в колата на бившия й приятел, братовчедка й започна да я търси. Но не се обажда в полицията.

Помислих, че ще я убие и просто в тези 15 минути се молих, тя да е жива и здрава, да я намерим жива и здрава и да не я убие, казва Йоана Вангелова.

Пребитата жена все пак успява да звънне за помощ на братовчедка си. Открива я в много лошо състояние - с подутини, разкъсани дрехи и в кръв. Подават сигнал в полицията.

Мъжът е задържан за 24 ч., но после е освободен с мярка „подписка".

От Окръжна прокуратура - Благоевград, казаха за bTV, че извършителят е привлечен като обвиняем за отвличане, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 3 до 10 г. Заподозреният отказа коментар.