Споровете за минималната работна заплата. За инфлацията, доходите и разходите
Секция: Коментари
21 Октомври 2024 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Споровете за минималната работна заплата. За инфлацията, доходите и разходите Говорят президентът на КНСБ Пламен Димитров и заместник-председателят на БСК Мария Минчева

/КРОСС/ Не трябва да се очаква кой знае колко от проекта на Бюджет 2025, защото се работи от служебен кабинет, който има ограничени правомощия и ограничен хоризонт във визията. Това каза в студиото на БНТ "Денят започва" Мария Минчева - заместник-председател на БСК.

Очакваме прилагане на текущите политики и ограничаването на разходите до 3-процентен дефицит, обезпечаване на текущите задължения. Но някакви политики, които чувствително да променят това, което се случва в икономиката и на пазара на труда, ние лично не очакваме. Нашите послания са много принципни - запазване на данъчната система преди влизането в еврозоната, допълни тя.

За президента на КНСБ Пламен Димитров истинският въпрос е "дали плащаме данъци колкото трябва и осигуровки, дали бюджетът събира от всички по справедлив начин".

Тази стигма, догма "не пипаме данъците, това невъзможен" е абсурдна за мен. Този дефицит, който беше показан от финансовия министър, показва, че сме стигнали до това дередже - не че много харчим, а малко събираме, обясни той.