Водещи специалисти от университетската болница "Пирогов" с кампания по повод 29 октомври - Световен ден за борба с инсулта
Секция: Здраве
21 Октомври 2024 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Водещи специалисти от университетската болница "Пирогов" с кампания по повод 29 октомври - Световен ден за борба с инсулта

/КРОСС/ Водещи специалисти от университетската болница "Пирогов" с кампания по повод 29 октомври - Световен ден за борба с инсулта. 

Доц. Мария Димитрова - началник на "Клиника по нервни болести" и доц. Николай Велинов - завеждащ "Отделение по неврохирургия" и  ръководител на ендоваскуларния екип на Центъра за лечение на инсулти в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ще извършват безплатна оценка на индивидуалния риск. Това ще се случи на 28 и 29 октомври 2024 г., понеделник и вторник, от 12 часа, в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

По време на инициативата лекарите и техните екипи ще запознаят хората и с: 

- какви трябва да са стойностите на артериалното кръвно налягане, за да не получат инсулт

- как да предотвратят възникването на инсулта

- колко трябва да се движим на ден, за да предотвратим  сърдечно-съдови заболявания

Индивидуалната оценка на риска от инсулт, обучението, консултациите и прегледите не са обвързани със заплащане на такса. Всички, които желаят да се възползват от експертиза на специалистите е необходимо предварително да се запишват на телефон: 02/ 9154406,  всеки делничен ден между 11 и 12 часа.  

https://pirogov.eu/bg/pirogov-s-kampaniia-po-povod-29-oktomvri-svetoven-den-za-borba-s-insulta_p2780.html