Благотворителна тренировка събра 3567 лв. за нови фитнес уреди за деца с увреждания
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2024 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благотворителна тренировка събра 3567 лв. за нови фитнес уреди за деца с увреждания Ще се купят пътеки за ходене и бягане, велоергометър и още спортни уреди за залите ни за рехабилитация, съобщи Яна Димитрова, директор на ДЦПДУТС в Стара Загора

/КРОСС/ Залите за рехабилитация на Дневните центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в град Стара Загора ще бъдат оборудвани с нови фитнес уреди. Физическото състояние на децата, които ползват тези зали, ще се подобри, а заслугата е на всички старозагорци, участвали в благотворителната инициатива на 19 октомври 2024 г. Тренировката на открито в слънчевия съботен ден се проведе на игрищата зад Централна поща.

Съорганизатори на събитието бяха Яна Димитрова, директор на Дневни центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства (ДЦПДУТС) - град Стара Загора и Тихомир Трифонов, управител на Спортен клуб по културизъм и фитнес „Кобра".

Близо 50 души участваха в откритата благотворителна кондиционна тренировка, а събраната сума е точно 3 567 лв., съобщи Яна Димитрова, директор на Дневните центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Част от сумата е осигурена от участниците в друго спортно събитие - футболен турнир, провел се в същия ден. Организаторите на футболния мач на малки вратички са дарили своя награден фонд в помощ на децата и укрепването на цялостното им физическо здраве.

Парите са достатъчни за целта, за която бяха предназначени, с тях ще се закупят пътеки за ходене и бягане, велоергометър и още спортни уреди, информира Яна Димитрова. „Благодарна съм на спортните клубове и на всички хора от Стара Загора, проявили съпричастност към нашата кауза. Фотографът Иван Иванов снима благотворително и подкрепи инициативата. И на децата, и на родителите им, които участваха, също благодаря от сърце", заяви още директорът на дневните центрове в Стара Загора.