Шахматен турнир по блиц, организиран от "Спортен клуб на глухите" - Шумен - 20.10.2024
Секция: СПОРТ
21 Октомври 2024 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шахматен турнир по блиц, организиран от "Спортен клуб на глухите" - Шумен - 20.10.2024

/КРОСС/ На 20.10.2024 Шахматният дом на СКШ "Шумен" беше домакин на два блиц турнира - за 14 мъже и 9 жени, организиран от "Спортен клуб на глухите" - Шумен и с подкрепата на ММС, Община Шумен и "Алкомет" АД.

Освен местните шуменски шахматисти ни гостуваха състезатели от Варна, Търговище, Попово, Силистра и Горна Оряховица.

Шахматните турнири, провеждани от задружната общност на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра.

При дамите отново първа с пълен актив от точки стана Лейля Ахмедова от Попово, победила в втора е Албена Захариева от Варна, трета - Мирям Ибрямова от Шумен, четвърта - Марийка Кирова от Варна.

След оспорвана и завидно добра игра, при мъжете се отличиха Георги Спасов от Горна Оряховица с 12,5 точки от 13 възможни, с подгласници Али Неби (Силистра), Георги Танев (Варна) и Ридван Мехмедов (Търговище).

Изказваме благодарност на председателя на "Спортен клуб на глухите" - гр. Шумен Али Али и организаторът Христо Христов за безпроблемното протичане на състезанието, както и за експертната помощ в качеството на помощник-съдии при подреждането на двойките за всеки кръг и отчитането на резултатите.