Президент за един ден: Румен Радев и Илияна Йотова приветстваха своите "заместници"
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2024 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президент за един ден: Румен Радев и Илияна Йотова приветстваха своите "заместници"

/КРОСС/ Човечеството не веднъж, когато се е изправяло пред сериозни изпитания, е залагало именно на младите хора, тяхната енергия и борбеност и на нови идеи да преодолеят тези изпитания. Това каза президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където той и вицепрезидентът Илияна Йотова връчиха сертификати на Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия (МГ) "Баба Тонка" - Русе, и Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Яне Сандански" в Гоце Делчев за участие в инициативата „Мениджър за един ден".

"С г-жа Йотова получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух и съответно да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант и качества в България", каза Румен Радев на двамата младежи.

"Пред нас е един продължителен процес на изграждане на модерна България, с която да се гордеем, достоен член на европейското семейство и България, в която младите хора наистина да искат да останат. Убеден съм, че този път ще се увенчае с успех именно заради млади хора като вас", заяви още президентът.

"Ако някой ви каже, че младите хора не се интересуват от политика и стоят безучастни, не им вярвайте", каза Илияна Йотова. "Винаги съм залагала в моя екип да има млади хора, защото ние, възрастните, трябва да сме в крак с техните изисквания и най-вече с техния начин на мислене", каза още вицепрезидентът. Тя пожела на двамата младежи да развиват себе си, да имат мечти и да не се страхуват да ги изпълняват.

В рамките на днешния ден Аделина Кънева влезе в ролята на президент, а Димитър Марчев - на вицепрезидент.

Източник: БТА