63-то издание на Международната научна конференция на Русенски университет и Съюз на учените – Русе
Секция: Наука
21 Октомври 2024 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
63-то издание на Международната научна конференция на Русенски университет и Съюз на учените – Русе Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България открива 63-то издание на Международната научна конференция на Русенски университет и Съюз на учените – Русе

/КРОСС/ Русенски университет "Ангел Кънчев" и Съюз на учените в Русе организират своята 63-та годишна международна научна конференция с пленарна и научни сесии, които се провеждат в Силистра на 18 октомври, в Русе - на 25 и 26 октомври и в Разград на 8 и 9 ноември 2024 г.

Конференцията ще бъде официално открита на 25 октомври в 14:00 часа в зала 2Г.204 „Сименс" на Русенския университет с пленарна сесия от председателя на Съюза на учените-Русе - акад. Христо Белоев, ректора на Русенски университет - проф. Генчо Попов и ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България - г-жа Йорданка Чобанова. Тя ще представи и първия пленарен доклад на тема "Стратегическата програма на Европейската комисия за периода 2024-2029 г. - научни изследвания, иновации и образование". В него акцент ще бъдат плановете на Комисията за бъдещото финансиране на научни изследвания с акцент върху стратегическите приоритети, авангардните фундаментални научни изследвания и революционните иновации.