Международна конференция в София чертае бъдещето на децата
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2024 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международна конференция в София чертае бъдещето на децата Гости от 60 държави обсъждат ранното детско развитие и подкрепата за семейства от уязвими групи

/КРОСС/ Бъдещето на децата, връзката между проблемите в детството и кариерното развитие, подпомагането на семейства от уязвими групи са само част от темите, които ще обсъжда най-голямата конференция за ранно детско развитие в София.

Организатор на събитието е Международната асоциация Step by Step (ISSA), а съорганизатор е фондация „Тръст за социална алтернатива".

В продължение на 3 дни над 400 професионалисти и експерти от 60 държави ще обсъждат теми като ранното образование и последващите стъпки към средно и висше образование. Теми като подпомагането на младите майки, подкрепа за уязвими общности, образователни потребности и държавна подкрепа за най-малките, ще
бъдат обсъждани от 22 до 24 октомври в х-л „Милениум", София.

Сред основните говорители ще бъдат Лиана Гент, изп. дир. на Международната асоциация „Стъпка по стъпка", Джеймс Кейрн от Центъра за развитие на детето към Университета Харвард в САЩ.

От българска страна ще участват министърът на образованието и науката Галин Цоков, на труда и социалната политика Ивайло Иванов, Сара Перин, изп. дир. на фондация „Тръст за социална алтернатива".

Фондация „Тръст за социална алтернатива" е една от най-големите български неправителствени организации в подкрепа на хората в неравностойно положение.

Сред най-популярните програми на ТСА са „Заедно: Здраво бебе, здраво бъдеще", която свързва млади майки с квалифицирани медицински сестри, които ги подкрепят през първите две години на отглеждане на бебето.

Емблематичен проект, в който фондацията участва е и Мрежата за ранно детско развитие в ромска общност, фокусирана върху осигуряването на качествени ранни детски услуги за ромските деца.

Благодарение на усилията и на „Тръст за социална алтернатива", в момента общинските детски градини в София са безплатни, а предучилищното образование е достъпно за всички деца в България.