След тежката катастрофа на бул. „България“. Как се шофира по основните булеварди
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2024 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След тежката катастрофа на бул. „България“. Как се шофира по основните булеварди

/КРОСС/ Ежедневно ставаме свидетели на тежки катастрофи по всички пътища в страната, както в извън населените места, така и в тях. Тежък пътен инцидент в час пик, стана през вчерашния ден на столичния бул. "България". Автомобил прелетя през кръстовище на бул. "България" в близост до пазара "Иван Вазов". Добрата новина е, че пострадали няма. В този участък сме ставали свидетели, че многократно шофьорите не спазват ограниченията и много често се стига до подобни пътни инцидентни.

Този тип произшествия сякаш наистина се случват по-често напоследък. Спомняте си съвсем наскоро, отново в София, на бул. "Тодор Александров" отново автомобил беше прелетял известно разстояние след удар в бордюр. За щастие няма жертви при тези безумния, коментира пред БНТ Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.

Според Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, за да се намалят произшествията в големите градове, трябва да има повече контрол с камери за скорост.

Камери, които не се нуждаят от оператори - полицаи, които да пропуснат смяната си и да могат да правят нещо по-смислено от това да държат камери. Трябват ни автоматични - стационарни камери и те трябва да са много, каза още Тодоров.

Тодоров добави, че отговорността на шофьорите не трябва да се подценява и трябва да се възпитава още в детската градина.

От СО посочиха за БНТ, че за месец септември са засечени над 28 хиляди нарушители на въведеното ограничение на скоростта от 70км/ч на бул. „България". Рекордът е 193 км/ч.

СДВР коментираха темата за БНТ, че от началото на годината до 30 септември са регистрирани 107 на същия булевард пътни транспортни произшествия, като 97 от тях са с материални щети.