Ясен Колев: Животоспасяващо е да премахнем търговския статут на държавните болници. Ще спрем доплащанията от пациенти за лечение
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2024 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ясен Колев: Животоспасяващо е да премахнем търговския статут на държавните болници. Ще спрем доплащанията от пациенти за лечение

/КРОСС/ Ясен Колев, трети в листата на „Възраждане" за област Хасково, представи пред граждани своите основни приоритети за следващото Народно събрание. Колев, който е завършил средното си образование в Димитровград и има висше образование по „Европеистика" от Варна, както и магистърска степен по „Местно самоуправление" от УНСС, е силно ангажиран с подобряването на образованието, здравеопазването и младежкия спорт в България.

„Едно от основните неща, за които ще се боря, е премахването на системата на делегираните бюджети за училищата и детските градини", посочи Колев, който смята, че образованието е в основата на развитието на обществото. Според него всяко дете в България трябва да има достъп до качествен и здравословен обяд, което да бъде част от национална програма за модернизация на ученическите столове. „Децата ни заслужават най-доброто, а това започва с осигуряването на правилна храна и условия за учене", добави кандидатът за народен представител.

Ясен Колев подчерта и необходимостта от коренна реформа в здравеопазването. „Животоспасяващо е да премахнем търговския статут на държавните болници и да спрем доплащанията от пациентите за прегледи и лечения", заяви той. Според него, държавата трябва да поеме пълната отговорност за лечението и лекарствата на децата до 18-годишна възраст, включително и за тези, които се нуждаят от лечение в чужбина. „Никой родител не трябва да се притеснява дали ще може да осигури лечението на детето си", категоричен бе Колев.

В сектора на младежките дейности и спорта, той се фокусира върху масовия спорт и развитието на младите таланти. „Ще се боря за създаването на условия за развитие на масовия спорт и модернизация на спортните училища. Децата ни имат таланти, които трябва да бъдат подкрепяни, а обмяната на опит с връстници от други страни трябва да бъде държавна политика, не контролирана от чужди фондации", каза кандидатът от „Възраждане".

В своето обръщение към избирателите, Колев подчерта, че политическата обранизация всеки ден се бори за България, независимо дали е в Общински съвет или на улицата сред хората. „Настават все по-трудни времена и именно за това, ние няма да отстъпим нито крачка назад!" заяви той. Според Колев, изборът на българските граждани е ключов за бъдещето на страната, като добави: „Изборът е ваш, уважаеми сънародници. Аз моят съм го направил. Направете го и вие, за да живее България!"

"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!