След срещата в МВР. За какво се пребориха „Ангели на пътя“
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2024 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След срещата в МВР. За какво се пребориха „Ангели на пътя“

/КРОСС/ Представители на сдружението "Ангели на пътя" се срещнаха с министъра на вътрешните работи Атанас Илков. За пореден път близките на загинали в автомобилни катастрофи поискаха по-строги мерки срещу безумията по родните пътища. Срещата се проведе в деня, в който Софийският градски съд заседава по делото за смъртта на 14-годишния Филип Арсов, на което се разпитваха още свидетели.

Поредното дело, което беше отложено заради неявяване на свидетели. Пак говорим, че трябва промяна в законодателството - при положение, че свидетелите веднъж са дали показания и са разпитани, трябва родителите отново са слушат как е било убито детето им, какво се е случило, как е летяло, как е паднало, къде се е разбила главата му и т.н. Това е абсурдно, категорична беше в БНТ "Денят започва" Петя Иванова от сдружение "Ангели на пътя".

Трябват спешни законодателни промени, за да може съдебната власт да си върши работата, настоя тя. По повод срещата на представители на сдружението "Ангели на пътя" със служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков Иванова заяви, че от сдружението настояват да се запази мярката с отнемане на автомобила при шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици.

Настояваме да излязат с примери колко автомобили са отнети, как върви процедурата и че тя дава резултат. Закупени са още около 290 камери. Ние държим задължително да има нови лаборатории, за да стават по-бързо тестовете. Оказва се, че 4 нови лаборатории в Пловдив, Варна, Бургас и Плевен ще бъдат открити до януари следващата година, уточни тя.