„Проявления на любовта" Иван Пенчев, цигулка и Деница Димитрова, арфа 25.10.2024, петък, 19 часа, камерна зала България
Секция: КУЛТУРА
22 Октомври 2024 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Проявления на любовта" Иван Пенчев, цигулка и Деница Димитрова, арфа 25.10.2024, петък, 19 часа, камерна зала България

/КРОСС/ Вълшебната цигулка на Иван Пенчев и нежното обаяние на арфата на Деница Димитрова ще потопят публиката в музикалния разказ „Проявления на любовта". Двамата известни и оценени музиканти, техният висок професионализъм по родните и световни сцени, ги събира не само в живота, но и на музикалния подиум на 25 октомври в камерна зала България. Всеки на своя изключителен инструмент заедно ще изсвирят музикалното пътешествие през молитвени състояния, отразяващи общуването и любовта към Бога, единението с него, себепознанието.

Програмата ще потопи слушателите към съзерцанието на природата, вдъхновението от нея и отъждествяването на нейните прелести с емоционални състояния, породени от любов, като завършат с празнично, танцувално настроение, с изненада за меломаните.

Музикантите почитат годишнината от рождението на Арво Пярт, който е сред най-изпълняваните съвременни автори. Заради авангардния дух на ранните си творби и религиозният аспект на неговата музика през 70-те, Пярт е критикуван постоянно от официалната съветска власт и музикалните институции.  Творчеството на Пярт е богато и многостранно. То включва множество мащабни композиции за хор и оркестър, четири симфонии, произведения за солисти и оркестър, както и множество хорови пиеси и камерна музика. 

Музикантите са подбрали програма, която да зарадва всеки гост на концерта, съставена от популярни класически произведения и непознати за широката публика музикални шедьоври. В програмата ще се насладите на произведенията на: Йохан Себастиан Бах - "Erbarme dich" из Матеус Пасион Гаетано Доницети - Соната за цигулка и арфа Арво Пярт - "Отражение в огледалото" Жул Масне, "Молитва" и "Размишление" Франц Крайслер- "Любовна мъка" и "Хубавият розмарин" Клод Дебюси : "Лунна вечер" и "Красива вечер" Антонин Дворжак - "Хумореска" Камий Сен-Санс - "Лебедът" Марсел Турние -"Феерия" за соло арфа Виторио Монти - "Чардаш".

Билети на касата на залата и онлайн:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/proyavleniya-na-lyubovta-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-639700/event.html