"Хизбула" пое отговорността за нападението срещу резиденцията на Нетаняху
Секция: СВЯТ
23 Октомври 2024 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Хизбула" пое отговорността за нападението срещу резиденцията на Нетаняху Атаката бе извършена в събота

/КРОСС/ Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка "Хизбула" пое отговорността за съботното нападение с дрон срещу резиденция на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, предаде ДПА. Израелски медии разпространиха в събота информацията, че дрон е разбил прозорец на спалнята в къщата на Нетаняху в град Цезария, припомня агенцията. По това време премиерът и съпругата му са отсъствали. По данни на израелската армия никой не е пострадал при нападението.

"Хизбула" признава, че "е взела на прицел дома на престъпника и лидер на ционисткия фашизъм", обяви Мохамед Афифи, началник на пресслужбата на групировката на пресконференция днес.

Освен това представителят на "Хизбула" разкритикува германската министърка на външните работи Аналена Бербок за неотдавнашните ѝ изявления във връзка с военния конфликт в Ливан, като заяви, че "тя оправдава убийствата на мирни жители от страна на ционисткия враг".

Афифи посочи, че няма да има преговори с Израел, "докато трае огънят".

Докато е протичала пресконференцията, израелската армия е разпоредила евакуация на хората в сграда, намираща се на стотина метра от мястото на брифинга, и след това е атакувала въпросната сграда, отбелязва ДПА.