Владимир Пенев празнува рожден ден с 50-ото представление на „Великденско вино“ в Народния театър
Секция: КУЛТУРА
23 Октомври 2024 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Пенев празнува рожден ден с 50-ото представление на „Великденско вино“ в Народния театър

/КРОСС/  На 24 октомври актьорът Владимир Пенев ще отпразнува своя 66-и рожден ден по специален начин - с юбилейното, 50-о представление на емблематичната постановка „Великденско вино". Спектакълът по едноименната пиеса на Константин Илиев, режисиран от Явор Гърдев, можете да гледате този четвъртък от 19:00 ч. в Народния театър.

Ролята на поп Кръстьо, изпълнявана блестящо от Владимир Пенев, е едно от най-силните превъплъщения в неговата кариера, донесло му награди ИКАР и Аскеер за водеща мъжка роля. Със своето дълбоко емоционално присъствие и изключителен драматичен талант, той успява да вдъхне нов живот на този сложен и трагичен образ, който остава запечатан в сърцата на зрителите.

На сцената той си партнира с Павлин Петрунов, който оставя публиката безмълвна с ролята си на Гечо Немия.

Пиесата, превърнала се в обичана, съкровена класика и обиколила с невероятен успех сцените на българските театри през последните 45 години, ни подканя да възкресим присъствието на Левски във въображението си, да си задаваме въпроси за предателството и разкаянието. А спектакълът на Явор Гърдев ни провокира да помислим за родолюбието във времена, в които „лицата на светците висят по прасците".

Не пропускайте възможността да отбележите този двоен празник в Народния театър. Билети за юбилейното представление се продават на касите на театъра, както онлайн: 

https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/velikdensko-vino.