Днес времето ще е слънчево
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2024 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес времето ще е слънчево

/КРОСС/ Днес времето ще е слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сутрешните часове в котловините ще се образува слана, а на места в равнините краткотрайна мъгла.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините до минус 3°; максималните - между 18° и 23°. В София минималната температура ще е около 1°, максималната - около 20°.

По Черноморието ще бъде слънчево, със слаб североизточен вятър. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или краткотрайна мъгла.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 19°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В кой български град измериха -4 градуса в петъчната сутрин

В планините ще е слънчево, със слаб вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През следващите дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в крайните източни райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. В четвъртък и петък над Източна България ще има значителна ниска облачност или мъгла, в отделни райони ще преръмява. В Западна България ще има и слънчеви часове, но през първия ден след обяд облачността, предимно висока и средна, ще се увеличи. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а дневните - между 15° и 20°.