Осъдиха на 20 години затвор младеж, опитал се да убие разследващ полицай в Казанлък
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2024 18:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха на 20 години затвор младеж, опитал се да убие разследващ полицай в Казанлък

/КРОСС/ Мъж на 21 години е осъден на 20 години „лишаване от свобода" за опит за убийство на разследващ полицай в Казанлък, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора.

Присъдата е постановена от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, определен е строг режим на изтърпяване, като следва от присъдата да бъде приспаднато времето, през което мъжът е бил с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Осъденият е признат за виновен в това, че е направил опит умишлено да умъртви разследващ полицай от Районното управление в Казанлък при изпълнение на службата му. Деянието е извършено по хулигански подбуди, посочват още от съда. Инцидентът е възникнал на 9 октомври миналата година.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Припомняме, че деянието беше извършено в квартал „Казмера" в Казанлък, където двама разследващи полицаи са отишли да призоват лице. На място лицето, което са търсили, не е било установено на адреса, след което по време на разговор с жители от квартала полицаите са били заобиколени. Разговорът не е бил тип пререкание, но в този момент се е появило криминално проявено лице, което е извадило нож и е наръгало единият от полицейските служители в гърба.