RIMAC CAMPUS е готов на 70%
Секция: Автомобили
23 Октомври 2024 20:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
RIMAC CAMPUS е готов на 70%

/КРОСС/ Производителят на бутикови хиперспортни изцяло електрически автомобили Rimac Group обяви, че с приключването на първата фаза от изграждането на производственото и развойно съоръжение на компанията- RIMAC CAMPUS, в Хърватия, високотехнологичният комплекс на фирмата е завършен на 70%.

"Обхващайки 75 000 кв.м производствено съоръжение, от общо строително пространство от 100 000 кв.м за целия обект, Фаза едно осигурява на Rimac Group критичен производствен капацитет, в допълнение към съществуващото 25 000 кв.м производствено съоръжение, разположено в близост", казват от компанията.

От Rimac Group посочват, че направената до момента инвестиция в комплекса е на стойност от 120 милиона евро, а очакваната крайна- след приключването на Фаза 2 на изграждането, ще премине границата от 300 милиона евро.

RIMAC CAMPUS е "родилното" на електрическият хиперкар на марката- Nevera и нейната още по-екстремна версия Nevera R, както и на развойни, инженерни и технологични отдели, прототипни отделения, специализирани решения за материали, бояджийно и други.

От RIMAC посочват, че в момента работещите в RIMAC CAMPUS са около 400 човека, а при завършването на съоръжението те ще достигнат около 2500.