Митническите инспектори откриха около 4600 л нелегален етилов алкохол в складова база в Софийска област
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2024 20:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митническите инспектори откриха около 4600 л нелегален етилов алкохол в складова база в Софийска област

/КРОСС/ Митническите служители на отдел „Акцизен оперативен контрол" в ТД Митница София откриха в складова база около 4600 л безцветна течност с мирис на етилов алкохол, съхранявани в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници", ГД „Гранична полиция", ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 16.10.2024 г. митническите инспектори извършват проверка на складова база в Софийска област, при която в едно от халетата са установени две лица да преточват безцветна течност с мирис на етилов алкохол от контейнери в 10-литрови пластмасови бутилки. В складовата база митническите служители откриват и три автомобила, натоварени с контейнери и пластмасови туби, пълни с етиловия алкохол.

Общото открито количество на течността е около 4600 л, като алкохолното й съдържание е в порядъка от 93 до 97 %. За открития етилов спирт в рамките на проверката не са представени документи за платен или обезпечен акциз съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

По първоначални данни щетата за бюджета от неплатен акциз е в размер на 50 000 лв. Установеният етилов алкохол, както и трите товарни автомобила, са иззети.