Андрей Райчев: Хората са отвратени от изборите, докато технологията върви
Секция: Коментари
24 Октомври 2024 06:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Райчев: Хората са отвратени от изборите, докато технологията върви

/КРОСС/ Винаги сме избирали между идеи - либерални, леви, контрол (ПП-ДБ), прагматична политика (ГЕРБ). За пръв път имаме ситуация, при която се бият идеи и технология (г-н Пеевски). Имаме традиционното суетене на идеите и един човек, който не разказва някаква идея - говори се само за технология.

„От една страна имаме принципна позиция - хората са отвратени от изборите, докато технологията върви. Тя мина в най-неочакваното място, не в партиите, които са в криза, а в ДПС. Това е много опасна ситуация за страната, защото технологията не бива да се допуска до властта. Тя ще ни навреди като изкуствения интелект", подчерта той.

Райчев допусна, че ще има изборни манипулации. „Всичко до едно е технология. Това е огромен тест към идейните партии, при които корупцията не е водеща. Трябва да се осъзнае опасността, че идеите могат да бъдат подменени", предупреди социологът.

„ПП-ДБ не са се извинили, че са арестували Борисов и после управляваха с него. Те не смятат, че са извършили нещо нередно - напротив, гордеят се. Те водят политика на слепци. Легитимираха и Пеевски", обясни Андрей Райчев.

Според социологът може да се оформи коалиция със следния състав Борисов - ПП - Слави Трифонов и БСП. ДПС-тата не е ясно каква подкрепа ще получат. Не се вижда много голям Пеевски. Доган се бие за някакви остатъци, докато при Пеевски има ръст. Има ужасни неща, за които не се говори - Украйна, зеленото и Ковид. Това са много големи и скъпи провали, които трябва да се посрещнат. Трябва да се смени курса - да се намали харченето и да се стабилизират нещата, за да не попаднем във водовъртежа", посочи Райчев.