Министерство на младежта и спорта и Министерство на Външните работи обсъдиха възможност за сътрудничество
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2024 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министерство на младежта и спорта и Министерство на Външните работи обсъдиха възможност за сътрудничество

/КРОСС/ Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и заместник-министърът на външните работи Невяна Митева обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете ведомства. На срещата двамата разискваха различни аспекти относно бъдещата съвместна работа. 

Темите за сътрудничество обхващат редица области, в които двете министерства могат да си партнират, като основните точки, които ще залегнат в споразумението са: проблемът с антисемитизма в различните му форми в областта на спорта, повече работа с различните федерации и младежки организации, популяризирането на пакта за бъдещето. 

„Бих искал България да бъде разпозната като регионален хъб за младежка политика в региона. Със сигурност имаме какво да кажем и можем да сме този мост между Европейския съюз - Югоизточна Европа-Западни Балкани", заяви по време на срещата заместник-министър Младенов. 

И двете страни се обединиха, че е необходимо повече обучение и знание именно по наболелия проблем с антисемитизма, както у нас, така и по света. 

Очаква се споразумението между двете министерства да бъде подписано в рамките на следващите две седмици.