Разкъсана облачност
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2024 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разкъсана облачност

/КРОСС/ В четвъртък преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ниската слоеста облачност ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява, докато на запад ще бъде слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в котловините до минус 3, в София - около минус 1. След обяд над цялата страна ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, най-високите дневни ще са между 16 и 21 градуса, в София - около 18.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8.

Преди обяд на много места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16 и 19 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над Балканите ще има разкъсана облачност над централните и северните райони, на юг ще бъде ясно и слънчево.