Един убит и седем ранени при израелски удари в Сирия
Секция: СВЯТ
24 Октомври 2024 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един убит и седем ранени при израелски удари в Сирия

/КРОСС/ Израелски удари, нанесени рано тази сутрин в столицата на Сирия Дамаск и във военна база в близост до град Хомс в западната част на страната, са причинили смъртта на военнослужещ и са ранили седем души, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на сирийското Министерство на отбраната.

Сирийски държавни медии, цитирани от Ройтерс, първоначално съобщиха за израелски удари в центъра на Дамаск. Световната агенция отбеляза, че това е поредното нападение в рамките на близкоизточния конфликт, разпален от войната на Израел срещу радикалната палестинска групировка "Хамас" в ивицата Газа.

Експлозия е отекнала тази нощ в столицата, предаде първо Ройтерс, като се позова на САНА. В тази информация не се даваха подробности, но впоследствие САНА обяви, че израелските сили са взели на прицел жилищна сграда в централния квартал на Дамаск "Кафр Суса".

Министерството на отбраната на Сирия потвърди, че центърът на Дамаск е бил взет на прицел, като добави в информацията и друга мишена - базата край Хомс. Министерството съобщи и за "материални щети", без да влиза в детайли.

Израел обикновено не коментира информации за удари в Сирия, припомни Ройтерс.

Според сирийската държавна телевизия взривът в Дамаск е бил резултат от "израелската агресия", добави Ройтерс, като поясни, че от години израелската армия обстрелва свои цели на сирийска територия, които са свързани с Иран.

Подобни удари са зачестили след 7 октомври миналата година, когато "Хамас" нападна изненадващо израелската територия, предизвикайки войната в ивицата Газа, посочва Ройтерс.