Образование, Община и бизнес засадиха дръвчета в знак на единство и добро партньорство
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2024 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Образование, Община и бизнес засадиха дръвчета в знак на единство и добро партньорство

/КРОСС/ Тържественото отбелязване на 120 години професионално образование в град Етрополе и празникът на ПГ „Тодор Пеев" започна с поредица мероприятия. Стартът на събитията по случай юбилея на професионалната гимназия беше даден със засаждане на три борчета по едно и също време в двора на ПГ „Тодор Пеев", в парк „Езерото" и в Рудодобивен комплекс „Елаците-Мед" - партньор на гимназията.

„С тази наша инициатива искаме да покажем нашето единение между местната власт, бизнеса и училището. Ще се грижим за тези дръвчета. Те са символ на нашето сътрудничество, работа и професионално бъдеще", отбеляза директорът на гимназията г-жа Десислава Найденова.

Тя, заедно с кмета на община Етрополе инж. Владимир Александров засадиха иглолистно дърво в парк „Езерото" като символ на подкрепата, партньорството и единството между учебното заведение и Общината.
Инж. Александров приветства учениците за добрата инициатива и им пожела да бъдат все така креативни и борбени.

„Вие сте нашето бъдеще. Благодарение на знанията си, ще сте подготвени кадри за бизнеса. Имате голям потенциал, който трябва да развивате и използвате. Пожелавам ви да сте здрави и ученолюбиви и никога да не прекъсвате връзката си с Етрополе", сподели още кметът.

Точно по същото време беше засадено борче и в двора на професионалната гимназия от ученици и заместник-директора по учебно-производствена дейност г-жа Диана Къндева - Христова, както и в Рудодобивния комплекс в гр. Етрополе.

„Нека това дърво бъде символ на растежа, знанието и устойчивостта - качества, които ПГ „Тодор Пеев" внушава на своите възпитаници. Вярвам, че и занапред ще продължим да работим заедно за изграждането на едно по-добро бъдеще за младите хора", заяви инж. Васил Шишков, директор на Рудодобивен комплекс - гр. Етрополе, партньор на гимназията в проекта за дуална форма на обучение.