Конкурсът “ЕкоОбщина” удължава срока за подаване на кандидатури и кани широката общественост на своя трети, последен семинар
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2024 21:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конкурсът “ЕкоОбщина” удължава срока за подаване на кандидатури и кани широката общественост на своя трети, последен семинар Семинар на тема “Кръгова икономика: Как да направим отпадъците полезни за нашите градове?”

/КРОСС/ 

Последният семинар от конкурса ще повдигне въпроса за нашето възприемане на отпадъците: възможно ли е да ги намалим и ограничим, да ги възприемем като ресурс и рециклируем материал и възможно ли е да превърнем „отпадъците" в основен стълб на бъдещата зелена икономика?

Френски и български гости, кметове, представители на министерства и експерти в областта на управлението на отпадъците ще отговорят на тези въпроси чрез конкретни примери от техния професионален опит. 

4-ти ноември, понеделник, 10:00 - 12:30, Френски институт в България. Събитието е с вход свободен, след предварителна регистрация тук: https://forms.gle/DgS3LvPKUp2S5Tou7

Програма
10:00 ч. - 10:15 ч. - Официално откриване 
10:15 ч. - Презентации и дискусии 
11:15 ч. - Кафе пауза
11:30 ч. - Презентации дискусии 
12:30 ч. - Закриване на семинара

 

Конкурсът "ЕКООБЩИНА" удължава срока за подаване на кандидатури до 11-ти ноември 2024 г. Всички общини в България могат да кандидатстват като попълнят конкурсния формуляр и го подадат по имейл на contact@ecoobshtina.bg до 11-ти ноември, 18:00 най-късно.

 

Конкурсът "ЕКООБЩИНА" има за цел да отличи усилията на българските общини за подобряване качеството на живот чрез насърчаване на устойчивото градско развитие в 3 категории и се организира в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята"Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България.

Всички български общини могат да кандидатстват в една или повече категории. Конкурсът е разделен за общини с население под и над 40 000 жители. Подробности за журито, семинарите и формуляр за кандидатстване могат да бъдат намерени на обновената интернет страница на конкурса: https://ecoobshtina.bg