Предимно слънчево време със сутрешни мъгли
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2024 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево време със сутрешни мъгли

/КРОСС/ В петък ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток.

Сутринта на отделни места по поречията и котловините ще има краткотрайни мъгли, а по черноморското крайбрежие - временно намалена видимост и ниски облаци. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1 и 6 градуса, в котловините - до минус 2, за София - около 2. Максимални температури - между 16 и 21 градуса, за София - около 18, Русе и Ямбол - 19, Плевен, Велико Търново, Пловдив и Благоевград - 20 градуса, Сандански - 21.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. На отделни места по-значителна ниска облачност и намалена видимост ще има в часовете преди обяд. Сутринта и до обяд ще духа най-често слаб вятър от север-североизток, но след обяд той ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса. Варна - 18 градуса, Бургас - 17. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над Балканите ще бъде ясно и слънчево с приятни есенни температури. Максимални температури: София и Букурещ - 18 градуса, Истанбул - 19, Солун, Белград и Скопие - 21 градуса, Атина - 23.

Източник:БГНЕС