Нова израелска въздушна атака е била извършена срещу южните предградия на Бейрут
Секция: СВЯТ
25 Октомври 2024 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова израелска въздушна атака е била извършена срещу южните предградия на Бейрут

/КРОСС/ Нова израелска въздушна атака е била извършена срещу южните предградия на ливанската Бейрут. Това се е случило скоро, след като Израел е издал предупреждения за евакуация. Това съобщава "Ал джазира", като се позовава на ливански държавни медии.

"Израелските военни самолети нанесоха нов удар преди малко в района на Чуейфат", съобщи официалната Национална информационна агенция на Ливан.

Кадрите показват кълбо дим, издигащо се от набелязаното място.

Израелската армия издаде нови заповеди за евакуация на жителите на два района в южните предградия на Бейрут, Ливан, докато се готви да ги удари.

"Намирате се близо до обекти на "Хизбула", които израелските военни ще атакуват скоро", написа говорител на арабски език в X.

Припомняме, че рано сутринта в четвъртък, Израел атакува "Хизбула" в предградие на Бейрут.

Израелски въздушни удари превърнаха древния ливански град Тир в призрачен град. Кметът на Тир, Хасан Дабук, съобщи, че само една четвърт от жителите на града са останали, а хората се страхуват да ни ги застигне съдбата на превърнатата в руини ивица Газа.

През последните дни Израел засили ударите си по болници и медицински заведения в Ливан, унищожавайки 13 болници и над 100 здравни обекти. Световната здравна организация съобщава, че над 100 медици и спасители са загинали в региона през последната година.

Ливанските власти твърдят, че ударите на Израел са насочени към деморализиране на населението, но хора като Мруех вярват, че тяхната отговорност и работа са форма на съпротива срещу насилието.

Над 2,500 души са загинали, а 1,2 милиона са били принудени да напуснат домовете си, според ливанските власти.