Fiat на филмовия фестивал в Рим
Секция: Автомобили
25 Октомври 2024 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Fiat на филмовия фестивал в Рим

/КРОСС/ „Festa del Cinema di Roma" се провежда в италианската столица от 16 до 27 октомври 2024 г. Fiat използва екологично чисти транспортни средства по това време - Topolino, Fiat 600 Elektro, Fiat E-Ulysse и Fiat Grande Panda. Като глобална марка, ангажирана с устойчива мобилност за всички, Fiat има за цел да направи електрифицираното шофиране по-лесно и по-достъпно.

Гостите на „Festa del Cinema di Roma" могат сами да видят тази стратегия. Участието на Fiat във филмовия фестивал в Рим е още един пример за силната връзка между автомобилния производител и света на киното. Превозните средства Fiat са използвани от големите продуценти в производството на хиляди игрални, документални и рекламни филми от началото на 20-ти век.

За повече от век Fiat постави много крайъгълни камъни в комуникацията, които оформиха както историята на киното, така и на автомобила. Един от най-известните примери е култовият филм „Нощите на Кабирия" от 1957 г. Главният режисьор Федерико Фелини включва, наред с други, Fiat 1100 B и Fiat 600 Transformabile.

Почти петдесет години по-късно, Fiat 500X направи високо оценена поява в хитовата комедия на Бен Стилър "Zoolander 2". В допълнение, историческият Fiat 500 се появява в класики като "Росо - Цветът на смъртта" и новаторски анимационни филми като "Коли". Сред многото реклами на Fiat се откроява актуална поредица, в която носителят на Оскар и екологичен активист Леонардо ди Каприо представя Fiat 600 Electric.