Цветелина Пенева и Полина Витанова за предизвикателствата пред СИК-овете в неделя
Секция: Анализи
25 Октомври 2024 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветелина Пенева и Полина Витанова за предизвикателствата пред СИК-овете в неделя „Днес се разпределят бюлетините и ролките за машините“, заяви Витанова

/КРОСС/ Край на предизборната кампания. Подробности за вота на 27 октомври дават Цветелина Пенева, член на Обществения съвет към Централната избирателна комисия и председателят на ОИК в София Полина Витанова.

„В София нямаме притеснения, проведохме обучения на членовете на секционните избирателни комисии. „Сиела Норма" даде доста часове и дни, в които можеха да се включат онлайн за обучение с машина, включително две присъствени. Приготвяме залата за приемане на изборните книжа, получихме бюлетините и ролките за машините. Днес се разпределят, утре ще ги предадем на СИК-овете", заяви Витанова.

„Тази предизборна кампания, по отношение на организацията на изборния процес, протече доста стегнато. ЦИК и органите на Министерството на електронното управление, които трябваше да водят процеса по удостоверяване на машините, се справиха доста преди крайния срок. По този начин не поставиха цялото общество в ситуацията да очаква нещо да се случи", подчерта Пенева.