Центърът за устойчиви услуги на EVN България провежда енергийни консултации с клиенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2024 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Центърът за устойчиви услуги на EVN България провежда енергийни консултации с клиенти Желаещите могат да се запишат за консултации по теми като обследване за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаични централи за къщи

/КРОСС/ Центърът за устойчиви услуги (ЦУУ) на EVN България извършва енергийни консултации с клиенти. Той предоставя различни услуги в областта на енергийната ефективност:

- Енергийни и технически одити: консултации за енергоспестяващи уреди и енергийно ефективно осветление, станции за зареждане на електрически превозни средства

- Енергийна ефективност - управление и спестяване на енергия, обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради, установяване на нивото на потребление на енергия, определяне на конкретните възможности за намаляване на потреблението на енергия, препоръчване на мерки за повишаване на енергийната ефективност.

- Термография на сгради

- Реконструкция на вътрешна отоплителна инсталация - преустройство на вертикална вътрешна инсталация в хоризонтална.

- Соларни одити: Технически възможности на покриви и/или терени за инсталиране на слънчеви системи, Оптимална инсталирана мощност на системите и очаквано годишно производство на електроенергия.

Консултациите се извършват както на място в Центъра за устойчиви услуги гр. Пловдив, адрес ул. Христо Г. Данов 37, така и онлайн. Заявяването на участие в консултация се извършва с форма за контакт на https://evn.bg/Home/About-evn/Contact/BookingSustainableServices.aspx

Във формата е наличен календар с предварително обявени теми и дни, за които желаещите могат да се запишат .

До края на ноември ще бъдат извършени консултации по следните теми:

- 30 октомври 2024 г.: Електромобилност (13:30-16:30ч.) , с възможност да се включите онлайн или присъствено в Пловдив

- 2 ноември 2024г.: Фотоволтаични централи за къщи (10:00-11:00ч.) , присъствено събитие в Пловдив

- 13 ноември 2024г.: Електромобилност (13:30-16:30ч.) , с възможност да се включите онлайн или присъствено в Пловдив

- 14 ноември 2024г.: Термография на сгради (10:00-11:00ч.) , онлайн събитие

- 28 ноември 2024г.: Фотоволтаични централи за къщи (13:30-16:30ч.) , присъствено събитие в Пловдив

За една година от старта на дейността на Центъра са извършени над 130 консултации, предимно за фотоволтаични инсталации за дома.

Центърът за устойчиви услуги (ЦУУ) на EVN България се реализира през октомври 2023 г. по проект SHEERenov+. Той се осъществява от общо 8 партньора, сред които и ЕVN Топлофикация. Същият се финансира от програма LIFE на ЕК и ще се изпълни в периода 2023 - 2026 г. Проектът ще даде възможност на партньорите да разработят и тестват нови модели за интегрирани услуги в областта на енергийната ефективност и ВЕИ чрез обслужване на едно гише и разработване на концепция за развитие на бизнеса въз основа на наличните пазарни възможности.