Министър Найден Тодоров инициира и провежда срещи с представители на сценичните изкуства
Секция: КУЛТУРА
25 Октомври 2024 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Найден Тодоров инициира и провежда срещи с представители на сценичните изкуства

/КРОСС/ Министърът на културата Найден Тодоров инициира и провежда срещи с представители на сценичните изкуства, на които се обсъжда необходимостта от промени в сектора с цел оптимизиране на работата и минимизиране на възможностите за лоши практики.

В два послeдователни дни министър Тодоров се срещна с представители от Асоциацията на работодателите в театралната област (АРТО) и с директори на столични културни институти в областта на сценичните изкуства.

По време на срещите Найден Тодоров представи визията на министерството за необходимостта от промени в системата на финансиране и за продажба на билети, за въвеждане на единна система за счетоводство, за класифициране на институтите, за паспортизацията на сградите и за изработване на нов стандарт за финансиране, който да бъде съобразен както с регионалните специфики, така и с художественото ниво, изпълнението на бюджетните и творческите задачи, наличността на сграден фонд и др.
Срещите продължават и следващата седмица.

В края на днешните разговори министър Тодоров поздрави директора на Народния театър Васил Василев, който почерпи колегите си на срещата по повод личния си празник.

http://mc.government.bg