Берое нанесе удар по шампионските амбиции на Левски
Секция: СПОРТ
26 Октомври 2024 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Берое нанесе удар по шампионските амбиции на Левски

/КРОСС/ Берое победи Левски като гост с 2:0 в двубой от 13-я кръг на efbet Лига. Попаденията за тима от Стара Загора бяха дело на Хуанка Пинеда в 63-а минута, а Сантиаго Годой оформи крайния резултат в 84-а минута. Левски доминираше през по-голяма част от двубоя, като имаше много възможности за гол, но смели и решителни намеси на стража на гостите Хуан Мота направиха така, че "сините" да не отбележат попадение.

Берое играеше предимно на контраатака, като при първото попадение останаха съмнения за сериозна грешка в дефанзивен план на Патрик-Габриел Галчев, а вторият гол бе скоростна атака, при която гостите имаха числово предимство. След тази победа Левски остава на 3-а позиция с 28 точки, докато Берое е на 7-а позиция с 20 пункта на сметката си.

В 9-а минута Левски организира добро нападение, а Майкон получи отляво и не се поколеба да стреля силно в близкия ъгъл, но Артур Мота внимаваше и изби в корнер. Веднага след това Сангаре имаше добра възможност, но бе блокиран след удар от близка дистанция.

В 32-а минута Левски организира нова добра атака с много подавания, а Александър Колев бе на границата на наказателното поле и намери във вътрешността Фабио Лима, който отправи удар с левия крак, но след рикошет Артур Мота реагира и изби в ъглов удар.

В добавеното време на първото полувреме Александър Колев успя да се пребори превъзходно за топката, като премина покрай двама футболисти в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Мота за пореден блесна с феноменално спасяване с една ръка.

В 63-а минута Левски допусна груба грешка в защита, като дойде центриране от десния фланг от страна на футболист на Берое, а Хуанка Пинеда се измъкна от Патрик-Габриел Гелчев и успя да засече, за да открие резултата - 1:0 за Берое.

В 84-а минута Берое организира страхотна контраатака, а Кевин Сейхас пусна извеждащ пас за Сантиаго Годой, който остана очи в очи с Матей Маркович и завърши хладнокръвно в левия ъгъл на стража на "сините". В началото попадението бе отменено поради засада, но след преглед с ВАР се прецени, че ситуацията е чиста и голът бе признат - 2:0 за Берое.

В четвъртата минута на добавеното време Топката бе центрирана от десния фланг, а Александър Колев отклони към Мустафа Сангаре, който стреля с глава и прати топката в мрежата на Берое, но попадението на "сините" бе отменено поради игра с ръка на Александър Колев.