Очаква ни слънчев уикенд
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Октомври 2024 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква ни слънчев уикенд

/КРОСС/ Почивните дни около изборите ще са слънчеви. И в събота, и в неделя призори термометрите с леки колебания ще се движат между 5 и 10 градуса. Дневните температури ще са в интервала 16-22 градуса. В ранните часове в първия почивен ден покрай водоемите ще се оформят мъгли, а в неделя видимостта ще е понижена по-трайно в ниската част на Източна България.

По планините времето е с добри условия за туризъм, съобразено с капризите на есента - ниски температури през нощта и сутрин рано, кратка продължителност на светлата част на денонощието и осезаем вятър около и следобед. В топлите часове температурите ще са между 10 и 18 градуса спрямо надморската височина.Последните дни на октомври ще се запазят спокойни, с мъгли сутрин и с усещане за приветлива слънчева златна есен следобед. Понеделник и вторник ще са по-топли с дневни температури до 24-25 градуса. В хода на седмицата термометрите ще се движат около 20 градуса.

Повече облаци с изолирани валежи са възможни в последните 2 дни на октомври и след това - около 4 ноември. Валежите ще са несъществени като количества.