Евтим Милошев: Очакваме близо 2 млн. чуждестранни туристи този зимен сезон
Секция: Туризъм
26 Октомври 2024 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евтим Милошев: Очакваме близо 2 млн. чуждестранни туристи този зимен сезон „Цялата година обемът на туристическия продукт и сектор върви с около 5 процента увеличение”, заяви министърът на туризма

/КРОСС/ България очаква над 1,9 милиона чуждестранни туристи този зимен сезон. Цялата година обемът на туристическия продукт и сектор върви с около 5 процента увеличение. Това заяви в студиото на „Събуди се" министърът на туризма Евтим Милошев.

„Живеем в обединена Европа и стандартите са изравнени. За съжаление по доходи все още изоставаме, но като предлагане сме в един Европейски съюз. Когато говорим за ски съоръжения, зимни курорти, инвестициите, които се правят, са еднакви. В Западна Европа обаче има по-добре развити курорти, по-дълги писти, влекове. Ние толкова време се борим да построим втори такъв в Банско. Пътят София - Самаков не е добър, за да стигнем по-лесно до Боровец. Няма къде да паркираме в Пампорово. Това са инфраструктурни проблеми, които стоят пред нашите курорти. Един от големите проблеми е че престана преференциалната ставка от 9 процента за спортните съоръжения. Това ни прави неконкурентно способни. ДДС-о във всички сектори трябва да остане 9 процента от догодина", уточни той.

Милошев е категоричен, че България е сигурна дестинация за туризъм.