Станимир Стоилов и десет от Гьозтепе поставиха на колене звездите на Трабзонспор в уникална драма
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2024 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станимир Стоилов и десет от Гьозтепе поставиха на колене звездите на Трабзонспор в уникална драма

/КРОСС/ Гьозтепе на Станимир Стоилов победи с 2:1 у дома звездната селекцията на Трабзонспор. Срещата беше от 10-ия кръг на Суперлигата. Отборът на Мъри игра с човек по-малко повече от час, след като в 28-ата минута Антъни Денис беше изгонен. Въпреки това направилият страхотен мач Исак Соле откри резултата в 60-ата минута. Малко след това Симон Банза изравни от дузпа. В герой за "жълто-червените" се превърна Давид Тиянич, който вкара победния гол в добавеното време на мача.

Станимир Стоилов изнесе футболен урок на своя колега - знаменитият Шенол Гюнеш. Гьозтепе беше господар на терена през целия мач, въпреки че през 2/3 от него игра с човек по-малко. Измирци пропуснаха няколко отлични възможности за гол чрез Исак Соле, Давид Тиянич, Хуан и Давид Датро Фофана. В началото на мача гол на Соле беше отменен заради нарушение срещу вратаря.

"Гьоз-Гьоз" събра 15 точки и излезе на пето място във временното класиране. За Трабзонспор, в чийто състав личат имената на футболисти като Оурджан Чакър, Ерен Елмалъ, Окай Йокушлу, Озан Туфан, Един Вишча, Денис Драгуш, Енис Барди и Симон Банза, това беше първа загуба през сезона. Отборът е девети с 12 точки.

Срещата започна с домакински натиск и висока преса от страна на футболистите на Мъри Стоилов. В 8-ата минута Джалма изпълни тъч, а при опита си да улови топката Оурджан Чакър я изпусна, от което се възползва Исак Соле и я прати в опразнената врата. Главният съдия обаче отмени гола за нарушение в атака на бившия халф на Славия. Решението на рефера обаче беше доста спорно, тъй като съприкосновението между вратаря и футболиста на Гьоз беше минимално.

В 20-ата минута домакините пропуснаха страхотна възможност за гол. Соле отне топката от Енис Барди, като кълбото се озова в Антъни Денис. Нигериецът не успя да овладее, но след шпагат на Окай Йокушлу топката се попадна, който успя да премине през двамата централни защитници и излезе очи в очи с Оурджан Чакър. Турският национален вратар изби удара на халфа, а след това Соле се подхлъзна и не успя да намери опразнената врата от малък ъгъл.

В 28-ата минута Гьозтепе остана с човек по-малко на терена. Денис извърши грубо нарушение срещу Симон Банза и получи директен червен картон. Малко след това Давид Датро Фофана премина през Джон Лундстрам и Батиста Менди, като в последния момент Ерен Елмалъ успя да му избие топката преди да нанесе удар от близка дистанция.

В 39-ата минута "жълто-червените" пропуснаха още една отлична възможност за гол. Хуан поде контраатака и комбинира с Фофана. Котдивоарецът напредна с топката и отново подаде към Хуан отдясно, а бразилецът с чудесен пас изведе Давид Тиянич сам срещу вратаря. Халфът потърси далечния ъгъл, но Чакър с крак успя да избие в корнер. В продължението на първата част се получи разбъркване в наказателното поле на Трабзонспор, при което удари на Елитон и Малкъм Бокеле бяха блокирани, след което Корай Гюнтер стреля над вратата.

В началото на втората част Чакър изби опасен удар от около 25 метра на Соле. Малко след това Симон Банза се размина с топката на 3-4 метра от вратата след подаване на Един Вишча. В 50-ата минута Мухамед Чам прати топката над вратата от десетина метра фронтално срещу вратата.

След час игра Гьозтепе поведе. Соле отне топката в центъра на терена и подаде към Фофана. Котдивоарецът продължи към Хуан, който навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в Стефано Денсвил, а Исак Соле с глава отблизо вкара за 1:0.

Три минути след това Трабзонспор получи дузпа. Удар на Джон Лундстрам срещна ръката на Бокеле. Симон Банза застана зад топката и прати вратаря в обратния ъгъл за 1:1.

В 79-ата минута опасен удар на Вишча профуча над вратата на Матеуш Лис. Малко след това удар с глава на Умут Бозок мина покрай дясната греда. В 86-ата минута Соле отне топката в центъра на терена и подаде към Тиянич. Словенецът напредна и шутира от границата на наказателното поле, но над вратата.

Минута по-късно Банза засече с глава центриране на Чам от свободен удар и насочи към горния десен ъгъл, но Лис успя да избие в корнер.

В 89-ата минута Курю Мацуки напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Тиянич се размина с топката.

В третата минута на добавеното време Давид Тиянич взриви "Гюрсел Аксел". Гьозтепе организира страхотна многоходова атака. Джалма подаде към Мацуки пред наказателното поле, а той с едно докосване изведе Тиянич сам срещу вратаря, като този път словенецът не сбърка - 2:1!