„Хизбула“ призова с видео жителите на над 20 израелски селища да се евакуират
Секция: СВЯТ
27 Октомври 2024 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Хизбула“ призова с видео жителите на над 20 израелски селища да се евакуират

/КРОСС/ Ливанската групировка "Хизбула" призова с видеоклип жителите на над 20 израелски селища да се евакуилат незабавно, предаде Ройтерс.

Проиранската групировка заяви, че тай като тези "селища" са се превърнали в бази на израелската армия, то те представляват "легитимни цели" за нейните бойци.

Междувременно израелските военни отслабиха някои ограничения за безопасността на жителите в районите в северната част на Израел късно днес, което може да е индикация, че страната не очаква мащабна акция от Иран или неговите пълномощници. в региона, съобщи Ройтерс.

Решението е взето след "оценка на ситуацията", се казва в изявление, в което не се споменава за бомбардировките на Израел срещу военни обекти в Иран в ранните часове на събота, извършени извършени в отговор на иранско нападение срещу Израел този месец.

В районите, разположени най-близо до границата с Ливан, откъдето подкрепяната от Иран "Хизбула" от месеци изстрелва залпове от ракети по Израел, училищата вече могат да отворят, стига да имат наблизо бомбоубежища, заявиха израелските военни.