Русия е свалила 30 украински дрона през изминалата нощ
Секция: Русия
27 Октомври 2024 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия е свалила 30 украински дрона през изминалата нощ

/КРОСС/ Руската противовъздушна отбрана е унищожила най-малко 30 украински дрона през изминалата нощ, съобщи Министерството на отбраната в Москва, цитирано от Ройтерс.

Те са свалени над южните руски области Воронежка, Брянска, Орелска, Липецка и Белгородска, посочи ведомството в приложението "Телеграм".
Жена е леко ранена при безпилотното нападение срещу пограничната Белгородска област, заяви също в Телеграм губернаторът на региона Вячеслав Гладков. Той добави, че са повредени и няколко леки коли.

Максим Егоров, губернатор на Тамбовска област, на около 450 км югоизточно от Москва, каза, че дрон е паднал в Мичуринския район в областта и е предизвикал краткотраен пожар, но никой не е пострадал, нито има причинени материални щети.

Руското Министерство на отбраната съобщава само колко безпилотни апарата са свалени, но не и по колко изстрелва Украйна. Руските власти рядко обявяват и пълния размер на щетите, причинени при атаките, особено когато става дума за военна или енергийна инфраструктура.

Данните не могат да бъдат проверени чрез независим източник. Засега няма коментар от украинска страна. Киев често казва, че атаките му на територията на Русия са насочени срещу инфраструктура, която е ключова за боеспособността на руската армия, и че са в отговор на неспирните руски удари по територията на Украйна.

По-рано кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи, че противовъздушната отбрана в града се е задействала в ранните часове на днешния ден за отблъскване на вълна от руски дронове, насочила се към Киев.

"Скрийте се в бомбоубежищата", обърна се той към гражданите чрез приложението "Телеграм".